سه ماهه - سینا دارو

ساخت وبلاگ

سینا دارو

اگر بخواهیم شرکت های فعال در بازار داروی چشم کشور را به ترتیب رتبه بندی داشته باشیم مطمئنا نام شرکت سینا دارو در جدول ابتدای این فهرست خواهد آمد. سهامدار عمده ی این شرکت مجموعه ی خوارزمی می باشد که در طول این سال ها با ثبات در مدیریت و بهبود سبد محصولات توانسته گام مثبتی در بهبود سینا دارو داشته باشد.

همچنین طرح توسعه ی این شرکت نیز در حال پیشرفت می باشد و مقرر شده است تا پایان سال 95 این طرح به بهره برداری برسد و با راه اندازی این طرح تعدیل خوبی را در سود سال 96 مشاهده خواهیم نمود.

بررسی ترازنامه

در سمت راست ترازنامه ی شرکت می توان به رشد پیش پرداخت ها و سفارشات شرکت اشاره کرد که در سنوات گذشته نیز مسبوق به سابقه است ، حساب های دریافتنی نیز با رشدی 11% گزارش شده اند که حاکی از تسهیل در امر فروش اعتباری می باشد و منجر به افزایش تسهیلات مالی شرکت شده است اما در صورت جریان وجوه نقد شاهد رشد 99% وجوه نقد عملیاتی هستیم که حاکی از بهبود فروش و عملیات شرکت در سه ماهه ابتدایی می باشد. نسبت وجوه نقد عملیاتی به فروش در سه ماهه ابتدایی %27 می باشد . این نسبت در دوره ی مشابه سال گذشته برابر با 13.2% بوده است. همچنین با توجه به فروش 410 میلیارد ریالی در سه ماهه 95 شاهد افزایش 90 میلیارد ریالی حساب دریافتنی هستیم که حاکی از شرایط مناسب فروش و نقدینگی دارد. در بخش موجودی مواد و کالا انتظار داریم شاهد افزایش انسجام در ماه های آتی و در فضای پسا برجام باشیم، با توجه به وارداتی بودن بیش از 50% از مواد اولیه ازین رو کنترل موجودی تاثیر قابل توجهی بر بهای تمام شده خواهد گذاشت.

بررسی دارایی های ثابت مشهود نیز حاکی از رشد نچندان مناسب طرح های ساختمانی شرکت و راه اندازی خط تولید جدید می باشد که باید مورد توجه قرار گیرد. تسهیلات مالی شرکت در سه ماهه سال 95 رشدی 22 درصدی داشته است و از 275 میلیارد ریال به 336 میلیارد ریال رسیده است. نکته ی قابل توجه در خصوص سینا دارو اهرم پایین آن است و شرکت به منظور تامین نیازهای مالی اجرای طرح جدید قصد افزایش سرمایه 100 درصدی از مطالبات و آورده ی نقدی را دارد و این امر به جلوگیری از افزایش هزینه ی مالی شرکت خواهد انجامید. در حال حاضر نسبت هزینه ی مالی به فروش شرکت در سه ماهه 4.2% بوده است که حاکی از عملکرد نامناسب در این بخش می باشد. سرمایه در گردش شرکت در سه ماهه سال 95 برابر با 369 میلیارد ریال گزارش شده است، این رقم در پایان سال 94 برابر با 816 میلیارد ریال می باشد. همچنین این شرکت در تیر ماه سال 92 اقدام به انتشار 20میلیارد تومان اوراق مشارکت به سررسید تیرماه سال 96 نموده است که این امر به عدم افزایش هزینه ی مالی کمک شایانی نموده است. به نظر می رسد با توجه به درصد تکمیل پایین پروژه ی توسعه ای برای سال جاری انتظار افزایش هزینه های مالی سینا دارو امری قابل انتظار باشد.

سود انباشته ی شرکت در پایان دوره 194 تومان به ازای هر سهم بوده است.

بررسی صورت سود و زیان

مبلغ فروش شرکت نسبت به دوره ی مشابه سال گذشته 2 درصد کاهش داشته است ولی احتمالا با تغییر ترکیب فروش محصولات شاهد رشد 3 درصدی سود ناخالص نسبت به دوره ی مشابه هستیم. سود ناخالص شرکت 226 میلیارد ریال می باشد که حاکی از حاشیه سود ناخالص 55% برای شرکت می باشد.

حاشیه سود بالا در این صنعت جذابیت آن را برای ورود دیگر رقبا به بازار افزوده است ولی برند پرآوازه سینا دارو می تواند برگ برنده ی این شرکت در سال های آتی باشد. نکته ی منفی در خصوص این شرکت رقم ناچیز هزینه های تحقیق و توسعه می باشد که متاسفانه سیاست وزارت بهداشت در قیمت گذاری داروها به این رویه نادرست در شرکت های دارویی انجامیده است.

در پایان با رشد 51% هزینه های مالی رو به رو هستیم که کاهش سود خالص را نسبت به دوره ی مشابه در سال گذشته رقم زده است، همانطور که در بالا نیز اشاره شد به نظر می رسد که این افزایش ناشی از تامین منابع مالی برای طرح توسعه ی شرکت باشد. با در نظر گرفتن افزایش 20 تا 30 درصدی تولید و فروش در سال آینده به نظر می رسد این شرکت از چشم انداز مناسبی برخوردار باشد ولی حرکات سهامدار عمده فرصت افت قیمت را از این نماد ربوده است و شخصا در این قیمت ها خریدار نیستم.

 امیدوارم همیشه لبخند روی لبتان باشد.

پذیرای انتقاداتتان خواهم بود.

حسن رحمانی

سرمایه گذاری شخصی...
ما را در سایت سرمایه گذاری شخصی دنبال می کنید

برچسب : سه ماهه اول بارداری,سه ماهه دوم بارداری,سه ماهه سوم بارداری,سه ماهه آخر بارداری,سه ماهه اول بارداري,سه ماهه اول بارداری چه بخوریم,سه ماهه دوم بارداري,سه ماهه سوم بارداري,سه ماهه اول بارداری,تغذیه,سه ماهه دوم, نویسنده : hasanrahmanio بازدید : 308 تاريخ : جمعه 26 شهريور 1395 ساعت: 21:02